стив балмърИзпълнителният директор на Microsoft Стив Балмър ще се появи на изложението за потребителска електроника CES 2011, което ще се проведе от 6 до 9 януари в Лас Вегас. Kaldata.com информира, че там той ще представи нови таблетни устройства, а се спекулира и с възможността да демонстрира работеща версия на Windows 8.

„Ню Йорк Таймс" информира, че Балмър ще разкрие устройства на Samsung, Dell и други производители. Говори се, че ще бъде демонстриран и нов интерфейс за Windows 7, чрез който операционната система ще се разполага върху екрани с портретна ориентация (т.е. ще може да се ползва на таблети).

Предложението на Samsung ще е подобно по големина на Apple iPad, но ще разполага с голяма плъзгаща се клавиатура като допълнение на виртуалната.

Разбира се, най-пикантен е слухът, че ще бъде направена демонстрация на Windows 8 в рамките на изложението. От Microsoft на няколко пъти признаха, че усилено работят върху новата операционна система, която ще е изградена около „облачни" услуги, но на този етап няма потвърждение, че компанията е готова с пре-алфа версия „за пред хора".