Със слаб растеж в дейностите по сигурността и услугите, Symantec Corp. отчете приходи далеч по-ниски от прогнозираните от компанията, съобщават от IDG.BG.

Symantec отчете доходи от 259 милиона долара за третото тримесечие на годината или доход от 0,26 долара на акция, при приходи от 1,275 милиарда долара за същия период на 2005 г.

За периода юли - септември 2004 г. компанията отчете приходи в размер на 1,192 милиарда долара. Печалбата тогава се закръгли на 273 милиона при доход от 0,23 долара на акция.

Анализаторите очакваха по-добри резултати. Прогнозата на експертите от анализаторската агенция Thomson Financial предвижда приходи от 0,27 долара на акция и 1,293 милиарда долара приходи за това тримесечие, което приключи на 29 септември.

Търговското звено на групата на Symantec реализира 69 процента от общите приходи на компанията и отчита ръст от 5 процента на годишна база. Потребителската група в рамките на корпорацията отчете ръст от 12% в приходите за последното тримесечие, въпреки сериозната конкуренция от страна на майкрософтския Windows Live OneCare.