На тържествена церемония в хотел Шератон, вчера вечерта бяха обявени победителите в конкурса „БГ Сайт 2008".

Над 500 бяха гостите на официалното награждаване.

Публиката избра кои от 135 състезаващи се сайта ще получат почетните статуетки - традиционен символ на конкурса - за победител във всяка от десетте категории.

Двуседмичното онлайн гласуване на публиката отбеляза рекорден брой участници - 13 688.

Още 6 статуетки разпредели журито чрез своите специални номинации.
С тях то отличи конкретни личности, компании и проекти като признание за тяхната  значимост и за приноса им в развитието на Интернет в България през последните две години.

Видеозаписът от заседанието на журито на 29 октомври 2008 ще бъде публикуван онлайн на официалния сайт http://www.bgsite.org/- за първи път в историята на българските конкурси за уеб.

Тази година, в деветото издание на „БГ Сайт", за отличието „сайт на годината" се състезаваха 135 сайта в 10 категории: „Публична администрация и НПО", „Банки и финанси", „Електронен магазин", „Пътувания и туризъм", „Корпоративен сайт", „Личен блог/сайт", „Социални мрежи", „Онлайн информационни услуги", „Kауза /събитие/общност", „Образование и наука".

Целият процес и преброяването на гласовете на публиката се одитира от международната одиторска компания „ПрайсуотърхаусКупърс България" - традиционен партньор на БГ Сайт.

БГ Сайт 2008 се организира от ABC Design and Communication и M3 Communications Group, под арбитража на ПрайсуотърхаусКупърс България, с подкрепата на Microsoft и Суперхостинг БГ, и медийните партньори Кеш, Infoweek, IT Forum, PC Mania, Intro, .Net, Atol.bg, Easytrader, БГ Радио, Mail.bg, Икономика ТВ и др.

Победителите на БГ сайт 2008 могат да се видят тук.