Изглежда специалните издания за PlayStation Portable (PSP) и Nintendo DS ще се забавят малко, конкретна дата не се посочва, съобщават от IDG.BG.

През август на тазгодишното изложение Games Convention в Лайпциг, Pro Evolution Soccer 6 (познат като Winning Eleven 10 в Япония) е нещо много повече от надстройка на предходния PES5 - освен в графично отношение, играта е претърпяла сериозни подобрения като геймплей, изкуствения интелект, коментари.

На една от многото презентации се видя ясно как всеки играч реагира различно според конкретната ситуация. Всички на терена се движат много по-координирано от преди, изпълняват точно препоръките на треньора, непрекъснато следят действията на противника и като цяло демонстрират изключителната съобразителност, присъща на истинските футболисти.

Авторите на серията са успели да си извоюват цяла армия нови лицензи за популярни играчи и дори клубове от ранга на Манчестър Юнайтед, Бенфика, Спортинг (Лисабон), Олимпиакос и много други. Включени са дори националните отбори на Чехия, Франция, Австралия, Англия, Италия, Аржентина, Испания и Швеция.