Представители на японската корпорация Nintendo обявиха старта на нова информационна услуга - Forecast Channel - за своята игрова конзола от ново поколение Wii, съобщават от IDG.BG.

Благодарение на Forecast Channel потребителите на геймърската приставка ще могат да научават прогнози за времето през следващите няколко дни. Това е първата от поредицата услуги, които ще бъдат предложени на потребителите на Wii през следващите месеци, добавиха от японската фирма.

В Wii конзолите скоро ще са достъпни новинарски канал и онлайн магазин. Тази политика на Nintendo, която е нова за пазара, има потенциал да превърне игровите устройства на компанията в персонални медийни системи, интегрирайки ги в бъдеще с различни телевизионни канали и др. медии.

Прогнозата за времето на Forecast Channel ще се предоставя най-много за пет дни напред. Ще се предлага и информация за температурата на въздуха, скоростта на вятъра и др.
Освен първата си новинарска услуга, Nintendo анонсира и първия Интернет браузър за Wii, който представлява специална версия на Opera.