Програмата "Кокалис" за Югоизточна и Централна Европа към Харвадския университет вече набира кандидатури на български граждани за стипендии, съобщиха от IDG.BG.

Стипендиите се отпускат всяка година, за да подпомогнат финансово обучението в магистърски програми в училището "John F. Kennedy School of Government".
От компанията изразиха убеждението си, че с предстоящото присъединяване на България към Европейския съюз висококвалифицираните специалисти в областта на публичната администрация ще бъдат по-необходими от всякога, за да направляват страната през предстоящите реформи.

Стипендията "Кокалис" ще играе важна роля, давайки възможност на настоящите и бъдещите български специалисти от обществения сектор да се възползват от съществуващите възможности за обучение в училището "Кенеди".

От 1998 г. насам програмата "Кокалис" отпуска стипендии на кандидати от България и други страни от Югоизточна Европа за обучение в магистърски програми в "Джон Ф. Кенеди скул ъв гавърнмънт" към Харвард - една от най-уважаваните образователни институции в САЩ, която е служила в продължение на векове като модел за подражание по цял свят.

Кандидатите за стипендията "Кокалис" трябва да демонстрират академични и професионални постижения, лидерски качества и всеотдайност към своята страна и общественото благо. Стипендията покрива таксата за обучение и включва фиксирана сума за месечни разходи. До този момент програмата "Кокалис" е отпуснала стипендии на петима български граждани.

Кандидатите трябва да попълнят два пакета документи - един за училището "Кенеди" и един за стипендията "Кокалис". Крайният срок за подаване на документите е 5 януари 2007 г.