От RIM представиха новите си телефони BlackBerry Bold 9900 и BlackBerry Bold 9930, които разполагат с тъчскрийн и QWERTY клавиатура, съобщи gsmreview.bg

Новите смартфони са наричани BlackBerry Bold Touch при разпространяването на многото им неофициални снимки през миналите месеци. Те притежават луксозен дизайн, тъй като при изработването на корпуса им е използвана полирана неръждаема стомана и имат стъклен заден панел.

Под капака е разположен процесор с тактова честота от 1.2Ghz ( по което си приличат с Galaxy S2 и HTC Sensation), вградена NFC връзка, компас, както и възможност за възпроизвеждане на видео с резолюция от 720p.

От RIM могат да се похвалят и с това, че дебелината на Bold 9900 е само 10.5 мм - това е най-тънкият телефон с марка BlackBerry до този момент, но не може да се мери с iPhone 4, чиято дебелина е само 9.3 мм.

Двата смартфона са оборудвани с BlackBerry 7.0 операционна система, която се отличава с по-добро браузване, с гласово активиране на търсачката, както и с поддръжка на HTML5.
Майк Лазаридис, втори главен изпълнителен директор на RIM, е много доволен от новите телефони. Той споделя, че "новите BlackBerry Bold смартфони и операционната система BlackBerry 7 са вдъхновени от многото клиенти по целия свят, които търсят машина, при която са комбинирани бързина, брилянтен тъчскрийн, както и впечатляващи възможности за въвеждане на текст."

Единият от двата телефона ще се предлага в GSM държави като Великобритания, докато другият ще бъде достъпен за клиентите на CDMA- мрежата в държави като САЩ.
Засега няма данни кога BlackBerry Bold Touch ще бъде пуснат на пазара във Великобритания и Европа, както и каква ще бъде цената му, съобщават от gsmreview.bg.