Любомир Чолаков е новият управител на S&T България. Той бе представен официално пред медиите от главния изпълнителен директор на австрийската S&T AG Кристиан Роснер, съобщават от IDG.BG.

Чолаков е бивш управител на Varna Business Services, водещ партньор на SAP в България, като преди това е работил в SAP България като мениджър услуги по поддръжка, обучение и локализация. Досегашният управител Дениза Чернаева, поема търговското представителство на Sun Microsystems в България.

Новият управител има повече от шест години опит на мениджърски позиции в ИТ индустрията, като е управлявал широко портфолио от ИТ услуги - от управление на проекти, внедряване на информационни системи, проекти по локализация и изграждане на центрове за компетентност до услуги по лицензиране, поддръжка и обучение. Той има множество специализации в областта на преговорите и продажбите, управлението на ИТ услуги, управлението на центрове за поддръжка и в областта на CRM.

"S&T България е компания с 13-годишен опит на българския пазар с множество успехи в областта на инфраструктурните решения. Основното предизвикателство пред екипа е на базата на тези успехи да разширим портфолиото от услуги в областта на решенията за управление на бизнеса и аутсорсинг на бизнес процеси, като продължим да реализираме успешни проекти за нашите клиенти" - каза по този повод Чолаков.

"Сега е моментът групата на S&T и поделението ни в България успешно да пренасочи фокуса на дейността си към предлагане на софтуерни решения и услуги и да се утвърди като пазарен лидер" - убеден е Кристиан Роснер.

S&T България е дъщерна компания на австрийската S&T AG, която е сред водещите доставчици на ИТ решения и услуги в Централна и Източна Европа. Към момента S&T оперира в 19 страни, разполага със 70 офиса и с над 2000 служители. S&T е публична компания и от 2003 г. акциите й се търгуват на Виенската фондова борса.