Според компанията, ненужните акустични нива са намалени с 15%, което прави новите продукти подходящи решения за използване и в офис компютри, и в потребителска електроника като видеотехника например, съобщават от ComputerWorld.bg.

Освен това, в HDD серията S166 се използват цели три нови технологии, които имат за цел да подобрят производителността и надеждността на устройствата. Едната от тях оптимизира контрола на положението на главите, така че осигурява по-висока чувствителност при операциите за четен и запис.

Усъвършенстван е и монтажът на самите дискове, което увеличава механичната надеждност на устройствата и съответно устойчивостта на „ударни" натоварвания както в неработен, така и в работен режим.

Нова версия на еднокристалния контролер (реализиран по т.нар. system-on-chip, SoC, технология) гарантира значително по-голяма устойчивост на температурни промени, по-високи скорости на информационен трансфер и по-ниско енергопотребление, твърдят от компанията.

Новите дискове на компанията са оборудвани с 8 MB буфер и работят при скорост 7200 об/мин., като поддържат и технологията NCQ (Native Command Queuing).

Те ще се предлагат във версии със SATA и PATA интерфейси.