След като разпространението на сензори за пръстови отпечатъци в мобилните телефони започна да става тенденция, от Samsung вече са готови и с друга иновация, или така поне твърди слух, разпространен от работещи в компанията, съобщава PixelMedia.bg.

След като по-рано видяхме сензори в последните смартфони на Apple и HTC, сега от южнокорейската компания са на път да предложат скенер за ретина, с което по думите на източника се цели да „изпреварят с една крачка останалите".

Първият подобен модел може би ще е новия Galaxy S5, който очакваме в началото на следващата година, а подобно действие няма да е никак нелогично. От Samsung вече имат редица патенти и разработени технологии, касаещи човешкото око и в досегашните си модели.

Според източника от компанията новият скенер ще позволи на потребителя да е сигурен, че само той използва своя телефона и няма да може да бъде заобиколен, както това вече се оказа че става със скенерите за пръстови отпечатъци. Човешкото около е по-уникално дори от отпечатъците ни, освен това, за да се сканира то трябва да е триизмерно - нещо, което няма как да стане със снимка на потребителя, дори и тя да е направена по-отблизо. 

Сред останалите разкрития за Samsung Galaxy S5 са, че той ще работи с 64-битов Exynos 6 процесор с ядра Cortex-A53 и A57.