Вече знаем, че Samsung работят по сгъваем телефон (наречен Project Valley), като някои от възможните проекти вече са ставали публично достояние. Последно имаше слухове, че телефоните ще излязат през януари тази година, но това така и не се случи. Сега изглежда, че устройството няма да види бял свят тази година.

Нов доклад от родната страна на Samsung, Южна Корея, твърди, че компанията ще започне масово производство на сгъваеми дисплеи до края на тази година, както и сгъваеми смартфони, които ще бъдат пуснати на пазара през следващата година.

В доклада се отбелязва, че сгъваемото устройство на Samsung ще бъде 5-инчов смартфон в сгънат вид, и ще се превърне в 7-инчов таблет, когато се отвори. Очаква се новото иновативно устройство да се базира на системата върху чипа Snapdragon 620 или 820 и да има 3 GB оперативна памет.

Това е една вълнуваща възможност, че ще видим хибриден телефон - таблет през следващата година. През годините видяхме множество снимки на телефони, които се навиват на руло, но това е малко вероятно да стане. Ние очакваме устройство, което разполага с подвижен екран, но който е базиран около твърдо тяло, съдържащ твърд процесор и технологии на батерията, точно като другите сегашни смартфони.