СИЕЛА издаде първата българска книга с USB устройство за пренос на данни. Това е и първата книга с монтирана на корицата флаш памет, съобщават от издателството.

На монтираната флаш-памет се съдържа текста на изследването, справочния апарат, изключително бърза търсачка и допълнителни преобразуващи програми.

В новата си книга, д-р Иван Тодоров - управляващ съдружник в адвокатска кантора, разглежда новото понятие за индивидуален административен акт според Административния процесуален кодекс, издаването на индивидуалните административни актове (ИИАА): принципите; най-често срещаните нарушения при ИИАА; кои нарушения при издаването на актовете са съществени, като за пръв път се използва комбиниран критерий за оценка и др.

Специално място е отделено на съотношението между незаконните действия и бездействия на администрацията, като видове административни актове и специална правна защита срещу тях в АПК.

Подробно е разгледан въпросът за въздействието на административното право на Европейския съюз върху българското административно право и процес.

В световното книгоиздаване има примери за специализирани изследвания и професионална литература, отпечатани с допълнителна флаш-памет.

Но новата книга е първото издание с вградена в корицата изключително малка по размер памет, което я прави много удобна за ползване от всички в бранша.

Достъпът до съдържанието на книгата чрез USB улеснява читателите в работата с отделните научни текстове и справочния апарат.