Skype съобщи за рекорд в броя на потребителите, които едновременно са ползвали популярното VoIP приложение. На 22 ноември към услугата са били включени по едно и също време 25 милиона потребители от целия свят, съобщава TechNews.bg.

По данни на компанията през миналата година потребителите на Skype са общували помежду си общо 113 милиарда минути. За първото полугодие на 2010 г. около 40% от времето за общуване са отнели видео разговорите, а общо гласовите и видео комуникациите през услугата възлизат на 95 милиарда минути.

Потребителите на Skype са изпратили около 84 милиона SMS-съобщения през шестте месеца на 2010 г.

По неофициални данни броят на потребителите на Skype доближава 560 милиона. От тях 8 милиона използват платените услуги на компанията, включително позвъняване от персонален компютър към телефон. Останалите потребители ползват безплатните функции като чат и позвънявания между Skype акаунти.

Очаква се данните за нарастващата популярност на Skype да повлияят положително на акциите на компанията, когато тя излезе на борсата.

През август Skype даде заявка за първично публично предлагане (IPO) с план да привлече $100 милиона. Приходите на компанията за първото полугодие възлизат на $406 милиона, а печалбата е $13 милиона.