Sony Ericsson Mobile Communications обяви подписването на договор за спонсорство на турнира Sony Ericsson Open, известен досега като Nasdaq-100, съобщиха от IDG.BG.

Договорът е на стойност 20 милиона долара. Първият турнир Sony Ericsson Open ще се проведе през март 2007г. на островите Key Biscayne в Маями, Флорида.
В състезанието ще вземат участие както състезателите от женския турнир на Sony Ericsson (Sony Ericsson WTA Tour), така и тези от мъжкия - ATP. Като част от договора, марката Sony Ericsson ще присъства върху всички рекламни носители на турнира - билетите, рекламните пана, рекламните клипове и промоции.

Като поклон към „очарователния фактор" в лицето на участниците от женския турнир, Sony Ericsson ще бъде домакин на VIP парти в Маями преди състезанията.
Показано беше ново лого, символизиращо новото споразумение за спонсорство.

Sony Ericsson е глобален спонсор на Тенис асоциацията за жени (WTA) от 2005г насам. Компанията работи заедно с асоциацията за провеждането на турнира за жени в около 80 града в рамките на годината.

Участието на Sony Ericsson е естествено условие за обединяване на технологиите, дизайна, музиката и модата, позволявайки на марката Sony Ericsson да въведе иновации в турнирите за жени като: предаване на живо, повторения, интервюта с участници директно преди състезанието, използване на интерактивни мобилни функции, музикални ефекти и трескави партита преди състезанието.