Дойде времето за предприятията да превключат от подхода "на парче" в сферата на мобилните технологии и сигурност към планирана и структурирана система, съобщават от IDG.BG.

На провеждащата се тази седмица във Флорида ITxpo конференция, експертите от компанията твърдят, че промените идват по средата на значими промени в мениджмънта на хардуера, софтуера и системите, които ще определят посоката на движение на IT сектора през следващите 20 години.

В сферата на мобилните технологии, фирмите не могат повече да се измъкват без да имат централизирана архитектура, която обхваща всички процеси, протичащи в компанията, твърдят от Gartner.

Досега компаниите използваха мобилните технологии с разбирането, че могат да ги захвърлят във всеки един момент, когато на пазара се появи нещо по-добро, казват анализаторите Уилям Кларк и Ник Джоунс. Сега технологиите са толкова много и различни, че е нужно да инвестираш в междинно оборудване, което осигурява съвместимост на различни видове мрежови устройства и системи, за да работят.

Gartner нарича този вид междинно оборудване "многоканален портал" (Multi-Channel Gateway - MAG) и предупреждават, че ако не се използват подобни технологии, това ще удвои разходите на компаниите.

Корпорации като Microsoft и HP отдавна са обвързали мобилните си надежди със съществуващото свързване с фирмената инфраструктура, докато "новодошлите" на пазара като Symbian могат да се борят да се застопорят в центрично - архитектурна среда.