Всички желаещи ще могат да ползват услугата напълно безплатно, без оглед на това, дали са клиенти на фирмата или не, съобщават от РусеИнфо.

"Правим това с тестова цел, за да научим повече за потребностите от мобилен интернет-достъп на потребителите и за да могат те лесно, бързо и удобно да се запознаят с възможностите, които предлага Networx-WiFi", казаха представители на русенския интернет-доставчик.

Проектът за безжично покритие на гр.Русе ще бъде отворен безплатно до края на месец септември.

Всички притежатели на преносими компютри, PDA устройства, както и телефони, снабдени с WiFi възможности вече могат да ползват интернет, без нужда от допълнителни конфигурации. Допълнителна информация и упътвания за настройки могат да се намерят на сайта на фирмата.

Networx-WiFi е отворен проект, който ще се променя и модернизира постоянно в зависимост от изискванията и желанията на интернет-потребителите. В тази връзка Нетуоркс-България ще разчита изключително много на отзивите, препоръките и предложенията на хората, които го ползват.

До края на годината Networx-WiFi ще има покритие на всички обществени места, без значение дали те се намират в центъра на града или крайните квартали.