Най-голямото специализирано изложение за информационни и комуникационни технологии в България „Баит Експо 2006" отваря врати от утре.

Организатор на мероприятието е Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) - най-голямата и представителна браншова организация в сферата на информационните и комуникационни технологии в България.
В БАИТ членуват 168 фирми, повечето от които водещи в областта на хардуера, софтуера, системната интеграция, телекомуникациите, Интернет и други области на ИКТ пазара в страната. Общо те формират над 61% от ИТ бизнеса в България.

Целта на изложението е да стимулира развитието на пазара на информационни и комуникационни технологии в България. Да подпомага всяка от фирмите-участници за успешното развитие на техния бизнес.
Участието в БАИТ ЕКСПО е съществен елемент в маркетинговата стратегия и политика на основните участници на българския ИКТ пазар.

Участници в изложението са водещи български хардуерни и софтуерни фирми, системни интегратори, доставчици на Интернет услуги, мрежови решения и др.
За БАИТ ЕКСПО 2006 вече има проявен интерес за участие и от чуждестранни фирми.

За успешното представяне на характера и предмета на дейност на фирмите се организират изложбени центрове в следните тематични направления:

  • Хардуер - компютърни системи и компоненти, офис-оборудване и др.
  • Собствени и чужди софтуерни разработки, решения, услуги, стандартен софтуер
  • Телекомуникации, мрежи и Интернет услуги
  • Мултимедия и цифров дом

В рамките на изложението се предвижда тематична изложба „Мултимедия и цифров дом". С идеята да събере на едно място изложители, предлагащи решения за създаване и обработка на цифрови изображения, звук, мултимедийни продукти и други приложения за дома и свободното време.

Всяка фирма може да избере в кой сектор желае да участва. Според подадените заявки ще бъде извършено окончателното разпределението на площите и оформени тематичните експозиции.