Технология на графичната компания Nvidia ускорява драматично разпознаването на лица в приложението CyberLink MediaShow 5, пише technews.bg.

Новият софтуер за организация на цифрови фотографии на базата на хората, заснети в тях, използва паралелната CUDA изчислителна мощ на графични процесори Nvidia GeForce за търсене и сортиране на изображенията.

CyberLink MediaShow 5 организира колекцията от снимки и може да търси в нея, използвайки сложен алгоритъм за лицево разпознаване.

Благодарение на съвместното използване на сериозните изчислителни възможности на GeForce GPU в тандем с централния процесор на компютъра (CPU), CyberLink MediaShow 5 осигурява до 70% подобрение в работата на приложението при намиране на снимки, твърди Nvidia.

В допълнение към лицевото разпознаване, MediaShow 5 използва  технологията Nvidia CUDA, за да ускори и конвертирането на видео, като поддържа максимално високо качество на получения образ.

Графичните процесори на Nvidia са подходящи не само за игри. "Те са също така и перфектният процесор за обработка на снимки, видео и визуална информация, а CUDA е това, което позволява графичните процесори да бъдат използвани и за такива цели", посочват от Nvidia.