youtubeСайтът YouTube ще хвърли 100 милиона долара в разработка на своеобразни интернет сериали и шоута, твърди pcceni.bg, като се позова на Wall Street Jorunal. Както често се случва, изданието е получило информацията от „запознати анонимни източници".

Що се отнася до самият проект, то според Wall Street Journal ще бъдат разработени специални канали с различна насоченост - например комедийни, новинарски, научно-популярни и т.н. Всеки от тях ще включва „по няколко часа професионално заснето оригинално съдържание" всяка седмица.

Така YouTube звезди като Рей Уилям Джонсън и др. вероятно ще имат собствени часове от седмицата, в които да представят свои шоута... точно както в „истинските" телевизии.
Разбира се, детайли за проекта отсъстват в момента. При всички положения, той звучи доста интересно - дали не идва момента, в който сайт като YouTube ще продуцира свой високобюджетен сериал, питат се от pcceni.bg.

Тази идея не изглежда толкова далеч в бъдещето... особено като имаме предвид и слуховете, че услугата за онлайн стриймване на филми Netflix почти е надцакала HBO за продуцирането на сериал с участието на Кевин Спейси, сниман от Дейвид Финчър.