Нов стилен 3G апарат представи днес Sony Ericsson. Z610 е наследник на Z600 и за разлика от него има огледално покритие на предната част, съобщават от ComputerWorld.

Дизайнът във вид на бижу се допълва от дисплея "магическо огледало", видим единствено в режим на употреба. "Технологията OLED ни позволи да вградим дисплей, който да не пречи на свойството на капака да привлича и отразява", заявява Ейджи Шинтани, арт директор на дизайнерския отдел в Sony Ericsson.

Апаратът ще се продава в три цвята - лъскаво черно, цвят на роза и небесно синьо. При получаване на входящо обаждане, SMS или MMS външната страна на скрития дисплей заблестява, създавайки усещането, че изписаното име или номер плува по повърхността на телефона.

Телефонът предлага 2 Mpx камера и 2-инчов екран. Вградената технология Picture Blog дава възможност с няколко натискания да се разменят снимки, чрез онлайн "блог сайтове". С помощта на приложенията Push Email и RSS се осигурява достъп до актуални новини директно от мобилния телефон.

Z610 работи в различни операторски мрежи, включително 3G (UMTS2000), GPRS 900/1800/1900. За връзка с други устройства може да се ползва Bluetooth, USB 2.0 (става и за зареждане), има HTML браузър с RSS, поддържа Bluetooth стерео (A2DP).
Апаратът поддържа флаш карти във формат Memory Stick Micro (M2), които се продават с капацитет до 1 GB.

У нас Z610 ще се появи по магазините през последното тримесечие на т.г.