fbСоциолози от Университета на Колорадо са проучили причините, поради които потребителите приключват съществуващите си контакти в социалната мрежа Facebook, съобщи kaldata.com.

Учените установили, че твърде многото безсмислени мнения, които се озовават на стената на другите потребители, в крайна сметка най-вероятно ще доведат до прекратяване на взаимоотношенията. Крайните изявления по политически или религиозни теми или неуместни изказвания попадат на второ място в списъка на причините.

В крайна сметка, всичко опира просто до това, дали двамата събеседници имат какво да си кажат. "Стотният пост за любимата група вече не предизвиква интерес", обяснява Кристофър Сибона, който ръководи проучването. Приключването на 57 процента от всички връзки се обяснява с предишна онлайн активност.

Прекъсване на контактите обикновено трябва да очакват онези, които сами са изпратили искане за приятелство. Резултатите от проучването се базират на информация от около 1500 потребители на Facebook. "Учените прекараха много време да изучават, как се завързват онлайн приятелствата, но до този момент се знае малко за това, защо те отново са прекратени", обоснова Сибона проучванията на групата.