Напоследък представянията на нови модели модели автомобили са повече от интересни, защото и решенията на производителите ни изненадват все по-приятно и ни пренасят в едно технологично бъдеще, където е помислено и за най-малкия детайл.

Hyundai, Supernal и летящите таксита, които корейската марка представи

И Hyundai искат да полетим

Това ли ще е краят на задръстванията

Преди дни, на изложението AutoMobility в Лос Анджелис, Hyundai представи нов концептуален автомобил - SEVEN Concept, част от серията Ionic. Той е автономен и изцяло електрически SUV, който корейският производител определя като "иновативно жилищно пространство на колела".

И това не е случайно, защото външният вид на автомобила може да предизвиква смесени чувства, но интериорът те пренася в един друг свят. При вратите няма колони и те се отварят широко, за да посрещнат пътниците в просторното вътрешно пространство с въртящи се предни седалки и тапициран ъгъл с места общо за седем души.

Освен това има вграден мини хладилник, огромен монитор в панорамния покрив и специални отделения, в които пътниците да оставят обувките си за дезинфекция и освежаване. Под влияние на пандемията са добавени и отделения за съхранение под пейката, в които също се извършва дезинфекция. Тя се случва и в цялото купе благодарение на инсталирани лампи с UV-C светлина.

От Hyundai гарантират "перфектен хигиеничен салон" и благодарение на използваните в него материали - бамбук, минерална мазилка и антибактериални тъкани, които "остават чисти през цялото време".

Очевидно е, че този електромобил не е създаден просто за придвижване от точка А до точка Б. Той иска да ни накара да се наслаждаваме на свободното си време, както и на общуването с другите, точно както го правим у дома. А за да бъде това възможно, SEVEN Concept може да се движи напълно автономно, докато ние сме заети с по-приятни дейности в купето.

Панел от пикселни светлини ни поздравява със "светлина за добре дошли", когато стартираме двигателя. Vision Roof Display, който е разположен на тавана, може както да излъчва любимо съдържание, така и просто да създава атмосфера чрез различните си режими. Подвижна конзола с 27-инчов дисплей превръща автомобилът както в офис на колела, така и в място за забавление.

Друга иновативна екстра на електромобилът е системата за въздушен поток, която е заимствана от пътническите самолети. Вентилационните отвори в релсите на покрива позволяват на въздуха да се движи към пода и да излиза по външен канал зад задните колела, предава Daily Mail.

А ако наистина имаме желанието да управляваме колата с двете си ръце,а  не просто да седим и да се наслаждаваме, то тогава можем да го направим чрез волан, наподобяващ джойстик, който се прибира, когато не се използва.

Hyundai BAYON - неповторима комбинация от пропорции, стил и технологии

Hyundai BAYON – новото бижу в SUV семейството на Hyundai

Компактен отвън и просторен отвътре

SEVEN Concept е продължение на линията от електрически автомобили Ionic, от която вече видяхме компактния кросоувър Ioniq 5, а догодина очакваме и седанът Ioniq 6. Засега седмият модел е на ниво прототип, но корейският автомобилен производител обещава производството на Ioniq 7 да започне през 2024 г. И със сигурност сме любопитни дали всички екстри ще си останат по местата, както и разбира се каква цена ще трябва да платим за тях.