Това, което беше очевидно в последните седмици стана факт. Григор Димитров се класира за финалите на АТП в Лондон, където ще играят най-силните тенисисти през 2017-а година.

Григор Димитров прегази Миша Зверев на четвъртфинала в Стокхолм

Блестящ Григор Димитров прегази Миша Зверев в Стокхолм (ВИДЕО)

Хасковлията не допусна точка за пробив и спечели за 72 минути

Със спечелените 45 точки днес, хасковлията събра 3500 при необходими му 3470. Така той ще участва в супер турнира, в който осемте ще си разпределят 7.5 милиона долара.

Там се играе в две групи и тенисистите имат осигурени минимум по три срещи. Във всеки мач се заработва солидна премия и се добавят точки за ранглистата на АТП. Победителят може да спечели 1500 точки.

През 2014-а година българинът беше резерва, но се отказа да пътува. Често срещано в турнира е резервите да доиграят програмата на някой отказал се. Но те не прибавят неговия актив към своя, което не им дава шансове да излизат от групите.

Останалите осигурили участие до момента са: Рафаел Надал, Роджър Федерер, Александър Зверев, Доминик Тийм и Марин Чилич. За останалите две места се борят Давид Гофен, Пабло Кареньо Буста, Сам Куери и Кевин Андерсън. Теоретични шансове има Хуан Мартин дел Потро.