Григор Димитров и Новак Джокович ще доиграят довечера осминафиналния си мач от турнира "Мастърс" 1000 в Синсинати (САЩ). Резултатът е 6-2, 3-6, 1-2, като сърбинът има пробив аванс.

Лошото време не даде възможност голяма част от срещите в Синсинати да бъдат изиграни, което ще направи днешната програма много натоварена. Двубоят на българина ще продължи на Централния корт след края на дамския мач Симона Халеп (Румъния) - Ашли Барти (Австралия). Сесията започва, ако времето позволи от 18:00 часа.

Дъждът не позволи да завърши вторият кръг на "Мастърс" 1000 в Синсинати

Дъждът не позволи да завърши вторият кръг на "Мастърс" 1000 в Синсинати

Ник Кириос победи Борна Чорич в поредния си особен мач

След дълго чакане двубоят започна около 1:30 часа след полунощ. Григор Димитров започна много уверено и изигра може би най-добрия си сет от началото на 2018 година.

Димитров проби за 2-1 и после направи още един брейк нула за 5-2. Българинът демонстрира страхотна защита и умело преминаваше в атака, завършвайки разиграванията. В този период Джокович помагаше с непредизвикани грешки. Първият сет продължи само 29 минути и завърши при резултат 6-2. Точките в него бяха 26 на 17.

В началото на втората част Димитров продължи да доминира. Той успя да пробие в дълъг гейм за 2-1 и лесно да затвърди за 3-1. Но тук, когато мачът изглеждаше спечелен, Джокович се събуди и обърна развоя на срещата.

Сърбинът върна брейка за 3-3, като в решителната точка Гришо сбърка воле на мрежата. Това смути българина и той бързо сдаде сета с 3-6 за 52 минути. В последните точки хасковлията практически отсъстваше от корта.

Снимка 373579

Източник: GettyImages

За щастие дъждът прекъсна мача и даде глътка въздух на българския №1. След подновяването бяха изиграни само три гейма. Григор взе първото си подаване на нула. Джокович отговори със същото. Последва дълъг гейм с 10 разиграни точки. Грешка на мрежата на българина доведе до много важен брейк в актива на Джокович.

Дъждът не позволи да се играе повече и двамата ще трябва да проведат един минимач довечера, в който Григор Димитров няма право на грешка.