Григор Димитров загуби полуфинала в Бризбън срещу Ник Кириос с 6-3, 1-6, 4-6 и няма да защитава спечелената през миналата година титла.

Българинът започна много силно срещу изглеждащия незаинтерсован австралиец, но след това се хвана на номерата му, загуби ритъм и се срина. Мачът, макар и трисетов, продължи само 1 час и 32 минути. Сега хасковлията ще пътува за Сидни за турнир по тайбрек тенис. Следва Australian Open в Мелбърн, започващ на 15 януари.

НА ЖИВО: Григор Димитров - Ник Кириос 6-3, 1-6, 4-6
на живо

Григор Димитров - Ник Кириос 6-3, 1-6, 4-6

Ексцентричният австралиец е абсолютно непредсказуем


Срещите, в които играе ексцентричният австралиец протичат в бясно темпо. Той сервира страхотно, не обича дългите разигравания, но е много техничен и непредсказуем. Кириос изглежда незаинтересован, но с това цели да разконцентрира съперника си и днес успя.

Мачът започна с много бързо разменени сервис геймове. И двамата подаваха отлично и нямаше дълги разигравания. В шестия гейм Димитров успя да пласира хубави ретури, не допусна ас и успя да пробие.

Снимка 332435

Източник: GettyImages

Това се оказа достатъчно за спечелването на сета за 30 минути с 6-3. Мачът изглеждаше лесен.

Австралиецът продължи да се държи леко несериозно на корта и създаде впечатление, че е загубил интерес към мача. Григор се хвана на лежерното му темпо и неусетно падна в капана, който щракна.

Снимка 332438

Източник: GettyImages

Четвъртият гейм на втория сет обърна срещата. Това беше една от двете дълги партии в двубоя, продължили 12 разигравания. Григор поведе с 30-0 и ретурите на Ник станаха неспасяеми. Димитров добави двойна грешка, когато не трябваше и рискованата игра на австралиеца му донесе първия брейк в мача. След 46 минути игра Кириос поведе с 3-1 и показа, че няма никакво намерение да отписва полуфинала.

Това смути играта на Григор и той започна да греши. Най-вече, когато искаше да изостря разиграванията от бекхенд.  Стигна се до втори пробив за 1-5 и един дълъг последен гейм, с който хасковлията искаше да покаже, че се съпротивлява. Втората част продължи 27 минути и беше спечелена от Кириос с 6-1.

В решителния сет играта остана същата. Силни сервиси на Ник и редуване на страхотни с несериозни изпълнения. Самочувствието му беше видимо пораснало.

Геймовете се редуваха бързо един след друг и беше ясно, че един пробив ще определи победителя.

Това се случи при резултат 3-3 при сервис на Григор. Австралиецът пласира три страхотни ретура и се възползва от поредната грешка от бекхенд на българина. С брейка срещата приключи, макар че се изиграха още три гейма за протокола.

Снимка 332439

Източник: GettyImages

Утре Ник Кириос ще играе финал с партньора на двойки на Гришо - Райън Харисън.

Световният №3 Григор Димитров не се намира във върхова форма в момента, но това е добре, защото важният турнир за него е Australian Open. През миналата година хасковлията започна сезона от съвсем друга позиция. Сега ще бъде спряган като един от фаворитите за титла в Мелбърн и трябва много да внимава да не загуби концентрация.

Снимка 332436

Източник: GettyImages