Григор Димитров размаза Давид Гофен с 6-0, 6-2 и се класира предсрочно за полуфинал на финалния турнир на АТП в Лондон. Българинът изигра един от най-силните си мачове и правеше всичко, което си поиска на корта. Белгиецът нямаше ден и изглеждаше, като начинаещ тенисист през по-голямата част от мача продължил само 74 минути.

НА ЖИВО: Григор Димитров - Давид Гофен 6-0, 6-2
на живо

Григор Димитров - Давид Гофен 6-0, 6-2

При победа хасковлията ще се класира за полуфинал в Лондон

Още след първите разигравания си пролича, че Давид Гофен е много изплашен и неуверен. Гришо започна ударно и сякаш на шега печелеше гейм след гейм.

Белгиецът, който не се отличава със силен сервис не можеше да вкарва първите си подаване. Той постоянно правеше грешки под натиска на техничната игра на българина. На втори сервис спечелените точки от страна на Гофен спаднаха до 10 процента.

Снимка 323794

Източник: GettyImages

Първият сет беше затворен  от хасковлията за 27 минути на нула, като 12 от 28-те точки за българина бяха от грешки на белгиеца.

В началото на втората част нищо не се промени и Григор бързо поведе с 2-0. Тогава той леко се поуспокои и Давид достигна до първата си и единствената възможност за пробив. Хасковлията я отрази с комбинация. В следващите две разигравания имаше тенис от супер ниво, в което късметът помогна на Димитров  да затвърди пробива и практически да реши мача.

Снимка 323796

Източник: GettyImages

Гофен все пак успя да счупи геврека в десетия гейм на срещата. Той се напъна и оказа сериозна съпротива при следващото подаване на Димитров, предизвиквайки 14 разиграни точки. Белгиецът така и не можа да стигне до нова възможност за пробив и да се възползва от леките колебания в играта на хасковлията.

Димитров затвори мача с още един пробив в осмия гейм на втория сет. В него играта беше красива и равностойна, но си личеше, че Гофен е смутен и правеше грешки. Последната точка в мача беше апотеоз на класата и техниката на българина. При третия мачбол двамата направиха страхотно разиграване. Димитров предприе на пръв поглед невъзможно действие от форхенд. Но топката, която излизаше на пръв поглед, се върна в корта и падна на линията. Гофен можеше само да гледа и да се възхищава.

Снимка 323791

Източник: GettyImages

Григор Димитров спечели безапелационно първото място в група "Пийт Сампрас" и ще може в петък да проведе една тренировка в залата срещу испанеца Пабло Кареньо Буста. Гофен има право на поправителен срещу Доминик Тийм. Успех ще му гарантира мач в събота срещу Роджър Федерер.

Гришо ще гледа внимателно утрешния мач между Александър Зверев и Джак Сок, за да разбере кой ще бъде последното му препятствие за неделния финал с "Маестрото на тениса".

Снимка 323798

Източник: GettyImages