Григор Димитров започва новия сезон с турнира в Бризбън (Австралия), от където започна блестящата 2017-а година за него.

Историята е пренаписана, Григор Димитров е №3 в света

Историята е пренаписана, Григор Димитров е №3 в света

АТП публикува ранглистата си, която ще бъде финална за 2017-а година

Надпреварата е от 1-ви до 8-ми януари. Защитата на титлата ще бъде много трудна за хасковлията, защото участие в този турнир са заявили Рафаел Надал, Анди Мъри, Кей Нишикори и Милош Раонич. И четиримата са контузени и не можаха да играят в определени периоди през последните месеци.

Турнирът в Бризбън е ключов за подготовката за Australian open, защото за повечето добри тенисисти е единственият преди първия турнир от Големия шлем. С оглед на участниците Гришо ще бъде поставен под №2 и ще може да срещне Рафаел Надал на финала.

Успоредно с него се провежда световното първенство за смесени двойки "Хопман къп", в което участват ограничен брой тенисисти. Там ще се пуснат: Роджър Федерер, Давид Гофен и Александър Зверев.

Има и два турнира извън Австралия - в Доха (Катар) и Пуна (Индия). За Доха, където наградният фонд е най-голям са се записали: Новак Джокович, Доминик Тийм и Пабло Кареньо-Буста. В Пуна ще се пуснат: Марин Чилич и Кевин Андерсън.

Засега Хуан Мартин дел Потро, Стан Вавринка и Сам Куери още не са заявили къде ще започнат подготовката си за откритото първенство на Австралия.

Григор Димитров вече е сред големите в тениса

Григор Димитров вече е сред големите в тениса

Хасковлията вдигна осма купа, втора от които в Лондон