Финалистът от миналата година Мариуш Копил (Румъния) победи трикратния победител от турнири от "Големия шлем" Стан Вавринка (Швейцария) 3-6, 7-6(5), 6-4 и се класира за осминафинал на Sofia Open 2019. Румънецът ще срещне във втория кръг победителя от срещата Александър Лазаров (България) - Фернандо Вердаско (Испания).

Всички резултати от Sofia Open 2019

Всички резултати от Sofia Open 2019

Схемата на турнира е за 28 тенисисти с два квалификационни кръга

Mачът беше триумф на сервисите. В първия сет всички се реши в шестия гейм, когато Вавринка проби. След това той можеше да затвори частта при 5-3. Но беше безапелационен в следващия гейм на нула за 6-3 след 24 минути.

Снимка 404550

Източник: LAP.bg

Копил нямаше намерение да се предава и продължи да сервира страхотно. Възможности за пробиви имаше в третия и четвъртия гейм, неутрализирани със сервиси.

Тайбрекът се реши при едно единствено разиграване. При 5-5 Копил направи мини пробив и стигна до трети сет.


Мачът на сервиси продължи и в третата част. Ключов гейм се оказа третият, когато румънецът успя да реализира четвъртата си възможност за пробив. След това Вавринка успя да стигне до 40-40 в шестата партия.

Копил неутрализира възмжностите със сервис. В последния гейм от мача Вавринка спаси два мачбола, но два феноменални сервиса приключиха мача след 1 час и 49 минути.

Интерсен факт е, че точките в мача за в полза на швейцареца 97-85. Но в тениса това няма никакво значение.