Новак Джокович загуби първия си единствен мач на Индиън Уелс 2018. Сърбинът отстъпи пред световния №109 Таро Даниел (Япония) с 6-7(3), 6-4, 1-6. Той до последно се колебаеше дали да се включи в надпреварата, след като не беше играл от Australian Open.

Всички резултати от мъжкия Индиън Уелс 2018

Всички резултати от мъжкия Индиън Уелс 2018

Григор Димитров е поставен под №3 и е в горната част на схемата

Джокович отсъства от кортовете през втората половин на 2017 заради контузия в рамото. Сърбинът е петкратен шампион в Индиън Уелс. Даниел спечели втора победа в основна схема за този сезон и е първи успех срещу тенисист от Топ 20. Класирането му за трети кръг на "Мастърс" 1000 е също рекорд за него.

"Искам да поздравя моя съперник за битката и затова, че демонстрира страхотен, страхотен дух на корта. При мен усещането беше сякаш за първи път играя в тура. Много странно. Просто напълно съм изгубил своя ритъм. Но бях щастлив, че съм на корта отново толкова скоро след операцията", каза бившият световен №1.

"Невероятно е. Загрявайки тази сутрин си мислех колко голям е този корт. Бях много нервен, но очевидно той не беше в топ форма, така че аз успях да се възползвам. Дори да загубих втория сет вярвах, че мога да сторя нещо в третия. Останах на ниво, от което съм много горд", отговори щастливият японец.

Таро Даниел ще играе утре с аржентинеца Леонардо Майер, който победи с 6:4, 6:1 "лъки лузера" Рубен Бемелманс от Белгия. Двамата играха на финал на турнир от сериите "Чалънджър" през миналата година, спечелен от японеца. Бемелманс влезе в схемата в последния момент след отказването на сънародника на Даниел, Кей Нишикори.

Снимка 344858

Източник: GettyImages