Германецът Яник Маден си осигури участие на 1/16-финал на турнира от ATP 250 Sofia Open.  Световният №121 се наложи над хърватския майстор на двойки Франко Скугор с 6-3, 4-6, 7-6(5) в мач, продължил 2 часа и 32 минути и решен в последните две разиграни точки. 

Всички резултати от Sofia Open 2019

Всички резултати от Sofia Open 2019

Схемата на турнира е за 28 тенисисти с два квалификационни кръга

Двамата тенисисти разчитаха на праволинейна силова игра. Скугор, като специалист при дуетите, залагаше на сервиса и бързото завършване. Маден успяваше да предизвика дълга размяна.

Германецът започна по-силно и бързо поведе с 3-0. Това му даде нужното спокойствие и той затвори сета с 6-3 за 35 минути.

Втората част беше най-продължителната в мача. Скугор проби за 2-0, но сервисът му постоянно беше под заплаха. Маден успя да върне брейка, когато съперника му сервираше за изравняване на частите. Хърватинът веднага отговори на удара и след слаби начални удари на съперника си изравни сетовете. Втората част завърши при резултат 6-4 за Скугор и продължи точно 1 час.

Снимка 404398

Източник: LAP.bg

Последваха бързи сервис геймове, които доведоха нещата до тайбрек, който трябваше да определи победителя. В него Скугор поведе с 4-1, но допусна неговият съперник да спечели 4 поредни разигравания. Маден сбърка за 5-5 и последва много дълго разиграване, решило мача.

Двамата направиха много дълга размяна с променливо предимство. Маден завърши в ъгъла, но топката беше отсъдена в аут. Германецът оспорва и се оказа, че ударът е бил вътре и мачболът стана за него. Хърватинът се смути и сбърка последното разиграване в мрежата.