50 лв. ще струва нощувка в манастирска килия в голямата манастирска сграда на остров "Св. Анастасия" в бургаския залив, който преди време бе ремонтиран със средства от ОП „Регионално развитие".

Нощувка в къщата за гости на острова пък ще е 70 лв. с отстъпка при двойно настаняване, заяви Кристина Вълчева, която временно оглавява общинското предприятие Туризъм", цитирана от burgas24.

На следващата сесия на Общинския съвет в края на месеца община Бургас ще предложи превозът с корабче от мостика до острова да струва 9 лв. в двете посоки, а за учащи и пенсионери - 6 лв.

На острова ще има ресторант "100 години назад", в който ще се предлага бюфет според това дали се пътува със сутрешен, обеден или вечер курс на кораба. Предвижда се и стандартно меню според часа. За възрастни то ще струва 20 лв., а за деца до 12 г. - 10 лв.

Билетът за интерактивния музей на острова пък ще е 6 лв., ако се ползва повече от една услуга, се предвиждат пакетни цени.

Цените трябва да бъдат одобрени първо от Общинския съвет и след като влязат в сила ще се сключват договори с туроператорски фирми. Според Кристина Вълчева цените са приемливи както за бургазлии, така и за български и чуждестранни туристи.

На острова вече има и запитване за сватба през юли месец.