Интересът към България от страна на израелските туристи през последните години нараства, като туристите вече се ориентират към лятна и зимна почивка, съчетана с балнеолечебни програми.

През 2006 г. страната ни беше посетена от 71 365 туристи от Израел, което показва стабилен интерес към България, съобщават от Държавната агенция по туризъм, цитирани от Money.bg .

На 6 до 7 февруари 2007 г. в столицата на Израел Тел Авив, България ще участва на 13-ото международно туристическо изложение IMTM' 2007.

България участвува на Международното туристическо изложение IMTM'2007 с информационен щанд за девети път, като Държавната агенция по туризъм организира представянето на страната като целогодишна туристическа дестинация с акценти върху зимната и лятна почивка на море, възможностите за балнеолечение, за провеждане на културно-познавателни турове, за пътувания с цел развлечения и др.

IMTM'2007 е най-старото туристическо изложение в източно-средиземноморския регион, което тази година е разположено на площ 6 000 кв.м. По значимост IMTM се нарежда на едно от първите места сред международните борси в региона, като се наблюдава непрекъснато увеличаване на броя на изложителите, професионалните посетители и крайни потребители, тъй като сред държавите в региона Израел е с най-много туристически пътувания годишно (над 4 млн).

През 2006 г. в това изложение взеха участие повече от 700 изложители от над 30 страни, а борсата бе посетена от над 28 000 професионалисти и обикновена публика.