Британците, които тази година търсят най-изгодните дестинации в чужбина, трябва да се насочат към слънчева България, се твърди в последното проучване, публикувано в The Sun.

Бившата комунистическа страна, разположена на Черно море, се слави с бира за 45 пенса (1,15 лв.) за халба и ще остави портмонето ви пълно за разлика от Испания.

В официалните резултати от тазгодишното проучване за най-изгодна почивка - благодарение на евтините билети (J58; 150 лв.) и нощувка в двойна стая в три-звезден хотел ще ви излезе по-малко от 128 лв.

За първокласна храна, включваща първо, основно и десерт, ще дадете J7 (18 лв.) - докато в Големия Макинтош е J1 - 2,57 лв., а типичната обиколка с такси е само J1.45 - 3,72 лв.

Други фактори, посочени в доклада, са лесното приспособяване и топлото време.

Испания вече не е сред предпочитаните за почивка места - класирана е на ниската 17-та позиция.

Бързо изкачваща се в класацията тази година според Телетекст Ваканции е Мароко. Двойна стая в петзвезден хотел със закуска в Маракеш струва средно J80 - 205 лв. Бирата е J51 - 131 лв. за халба.

За тези, които търсят нещо още по-екзотично, най- изгодно ще е пътуването до Индия. Южна Африка също е в първата десетка в класацията.

Аш Маккар казва за класацията на Телетекст Ваканции: „Интересът към страни като Мароко и Индия нараства значително, което доказва, че хората търсят повече приключения."

 

Най-изгодни дестинации:

1. България; 2. Мароко; 3. Тунис; 4. Египет; 5. Чехия; 6. Индия; 7. Гърция; 8. Турция; 9. Португалия; 10. Южна Африка.