ime na kartinkataПредставители на ръководството на авиокомпания “Балкан Ер Тур” се завърнаха от Москва, където от 10 до 13 февруари т.г. водиха преговори с ръководството на руската авиокомпания “Аерофлот”.

Любка Манова, изпълнителен директор на “Балкан Ер Тур”, Димчо Топалов, търговски директор на “Балкан Ер Тур” и представители на българската авиокомпания се срещнаха с Алексей Сидоров, директор направление “Международни връзки” в “Аерофлот” и представители на руския превозвач.

Процесът по договаряне на съвместна експлоатация на линията София-Москва започна. На срещата бяха обсъдени въпроси, касаещи подписването на интерлайн договор между двете компании.

Понятието интерлайн договор включва:
договор за взаимно приемане на превозни документи;
договор за превоз на пътници и товари;

Беше обсъдено и сключването на договор за съвместна експлоатация на линията (брой места за ползване на всеки полет от другата страна).

Благодарение на диалога, воден от ръководството на новата авиокомпания се очаква, още от началото на м. март 2003 г., “Балкан Ер Тур” да започне свои продажби на билети за полети до Москва, използвайки блок-места в полетите на Аерофлот.

От началото на м. април 2003 г., когато започва лятното разписание на превозвача, “Балкан Ер Тур” ще извършва и собствени полети.

В процес на договаряне с “Аерофлот” са броя честоти на полетите и нетните цени. Подписване на договор с руската авиокомпания предстои.