Целта ни е да превърнем страната в целогодишна туристическа дестинация, да посрещаме голям брой туристи, които да запълват всичките ни курорти, това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред БНТ.

Желаем туристите да посещават вътрешността на страната, уточни тя. На въпрос дали е възможно кадрите с граждански арест на мигранти да повлияят негативно на туристическия имидж на страната ни тя отговори.

"Разбира се, че е възможно. За нас е изключително важно да работим и градим заедно, както с туристическия бранш, така и с местната власт, имиджа на страната. Той се изгражда с години, така че страната ни да бъде превърната в целогодишна туристическа дестинация и да развиваме устойчив туризъм”, заяви Ангелкова.

Относно туристическото лого на страната ни, Ангелкова обясни: „Конкурсът приключи още през април. Той беше организиран заедно със Съюза на художниците и Националната художествена академия".

Тя каза, че има повече от 170 предложения, получени на имейла, който беше посочен. В момента тече първият етап от конкурса и професионалното жури оценява предложенията. Когато той приключи, избраните предложения ще бъдат подложени на обществено обсъждане, допълни Ангелкова.