Всички преписки и жалби срещу въведените ограничителни мерки в източната зона на курорта "Слънчев бряг" ще бъдат предадени на Окръжна прокуратура - Бургас лично от шефа на полицията в града ком. Милен Димитров.

Това заяви председателят на управителният съвет на сдружение "Съюз на собствениците" в курорта Елена Иванова след среща с Димитров.

Припомняме, жалбите на хотелиери, доставчици на стока, таксиметрови шофьори са десетки и са срещу платения вход за достъп в комплекса, синята зона, ограничените часове на зареждане. „Ограничителните правила бяха въведени в началото на туристическия сезон от ръководството на "Слънчев бряг" АД, а за тях няма законово основание," допълни Иванова.

От Съюза на собствениците заявиха още, че командированите от вътрешността на страната полицейски служители в курорта не следят за реда и сигурността на летовниците, а работят за интересите на "Слънчев бряг" АД.

Разноските по нощувките за целия сезон на близо 70-те командировани полицейски служители са поети от собствениците на хотели. Униформените обаче не са в полза на обществото, а са ангажирани от акционерното дружество да работят на бариерите в комплекса и да патрулират незаконните автомобили - тип "паяци", каза председателят на Контролния съвет на "Съюз на собствениците" Сава Чоролеев.

Поискахме допълнителна полицейска сила, която да съдейства на усилията на МВР да се справи с криминалетета, джебчийството на територията на "Слънчев бряг", да работи за реда, спокойствието и сигурността в комплекса, а не по цял ден да подпомага работата на "паяците", каза хотелиерът Славян Теофилов.

Той настоява МВР и Министерството на икономиката да се запознаят със случая и да вземат мерки, тъй като е недопустимо полицаите да изпълняват разпореждания и заповеди на едно търговско дружество, каквото е "Слънчев бряг" АД.