"Западният път на коприната" е изключително важен за промотиране на нашето културно историческо наследство. Това смята министърът на туризма Николина Ангелкова, която бе официален гост на конференция, посветена именно на инициативата.

В България има над 40 000 открити артефакти до момента, което ни подрежда на трето място след Гърция и Италия, посочи министърът. Тя посочи, че създаденият от Министерството на туризма Регистър на туристическите атракции и онлайн платформата "Аз обичам България", която стартира със 100-те национални туристически обекта, са една част от инициативите, които следва да се реализират по "Западния път на коприната".

Ангелкова брани дюните от хавлиите и човешките тела

Ангелкова брани дюните от хавлиите и човешките тела

Всяка човешка намеса оказва влияние върху дюните

Министърът се надява днешният форум да допринесе за това Световната организация по туризъм да ни гласува доверие и да сме домакин на световен туристически форум. По пътя на коприната, според Ангелкова, има много държави, с които можем да обособим общи туристически пакети. Така с останалите държави ставаме едно голямо туристическо семейство, по мнението на ресорния министър. Ние сме втората държава, която е домакин на конференцията за "По Западния път на коприната".