Голяма част от цените за чадър и шезлонг ще бъдат намалени това лято, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в Бургас, по време на среща за подготовката на летния сезон в региона.

Едни от примерите е морски плаж "Къмпинг Нестинарка", където цената за 1 бр. чадър е 0,36 лв. и за шезлонг - 0,36 лв. На "Къмпинг Оазис" това лято цените за чадър и шезлонг са по 6 лв., като миналата година са били по 10 лв.

В срещата участваха вицепремиерът Валери Симеонов, областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, кметове на общини в областта, представители на МВР, НАП, РЗИ.

"Миналата година с приетата от нас методика задължихме новите концесионери да предложат какви ще бъдат цените на шезлонги и чадъри", припомни министър Ангелкова. Тя бе категорична, че основен приоритет в работата ѝ е броят на неохраняемите плажове да бъде намален.

"Това лято служителите на Министерството на туризма ще проверяват както плажовете, така и местата за хранене и настаняване, за да се осигури нормално протичане на сезона. С това целим гостите, които посещават за първи път България, да се върнат отново", каза още тя.