Премиер Фонд АДСИЦ планира да изгради жилищен комплекс с 18 еднофамилни къщи в закупения имот в гр. Априлци, област Ловеч, става ясно от предоставения на БФБ-София актуализиран проспект на дружеството.

Компексът ще бъде с разгърната застроена площ (РЗП) от 2 250 кв. м. и ръководството на фонда планира да го изгради за 24 месеца. Строителните дейности ще стартират в средата на 2007 г, като стойността на проекта е над 2 млн. лв.

Изпълнителният директор на Премиер Фонд Борислав Найденов сподели за Investor.bg, че към момента е стартирала процедурата по смяна на на предназначението на земята, а строителството ще започне пролетта, за да се търси по-добра цена.

Фондът планира и изграждането на затворен комплекс в околностите на гр. Варна, като в момента води преговори за закупуването на имота. "Търсим баланс между цена и местоположение", сподели Борислав Найденов. Приблизителната стойност на проекта се очаква да надхвърли 7 млн. лв.

Премиер Фонд АДСИЦ е едно от петте акционерни дружества със специална инвестиционна цел, които ще бъдат въведени за търговия на борсата във вторник (15 август).