Оспорваното туристическо лого на България ще бъде преработено, съобщи министърът на икономиката Делян Добрев, цитиран от БНР.

Той уточни, че е възложил на фирма-изпълнител промяната да е за нейна сметка.

Министър Добрев допълни, че няма определен срок, в който новото туристическо лого трябва да бъде преработено. Докато това стане обаче, страната ни ще се представя със старото.

Трябва да бъде преработено до момента, в който не ни хареса на всички. Най-малкото, което ще направим, е да удържим гаранцията за добро изпълнение, коментира още Добрев.

Припомняме, логото на страната ни, с което ще привличаме туристи и ще се рекламираме по света, бе представено официално преди време и веднага предизвика вълна от недоумение и недоволство. Оказа се, че снимките, използвани в него, не са от България и са копирани от сайт с фотоси от различни места по света.

СБХ определи новото лого като „некомпетентно и посредствено", а министър Рашидов  за „шарения като бонбонче от панаир". Впоследствие, избухна друг скандал -  оказа се, че то удивително прилича на бранда, с който Киргизстан се рекламира по света.