От природозащитната организация "Да запазим Корал" изпратиха открито писмо до министър Ангелкова с повече информация за дивото къмпингуване. Мария Кавлакова, представителка на "Зелените", е автор на писмото, съобщава БНР.

Министърката прогнозира да има отново проблеми на "Корал", Иракли и Карадере. "Знаете, че там има хора, които непрекъснато разполагат незаконно своите палатки, тонове боклуци"..., разяснява Ангелкова. С този цитат започва писмото на природозащитниците.

"Г-жа министърът е била подведена. Зад тези непрекъснати споменавания на проблеми се крият просто инвеститорски интереси", коментира Кавлакова .

"Много е просто - цялото ни море е презастроено. Останали са няколко плажа, на които накъдето и се обърнете, можете да видите дюни, гора и вода, и те ще бъдат много апетитни за някого да инвестира в тях и след това да се опита да ги продаде, защото където и другаде по морето да се инвестира, трябва да си на един метър от съседната сграда", допълва тя.

"Корал" е бил един от най-големите къмпинги в Европа и това място би трябвало да остане такова, подчерта тя. Относно боклуците, авторката на писмото коментира, че "в района на "Корал" боклукът е 3 % от целия боклук в с. Лозенец. Това, ако ми кажете, че са стотици тонове... Като тонаж - на Карадере са 13 тона, на Корал са 23".