В курортния комплекс Слънчев бряг ще се проведе извънредно Общо събрание на едноименното акционерно дружество, предаде БНР.

По предложение на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма ще бъде сменен Бордът на директорите. До това предложение се стига, след като две години старият борд, ръководен от хотелиерите Малина Стратиева и Младен Мутафчийски, не успя да постигне споразумение за продажбата на инфраструктурата на курорта.

Предстоящата смяна на Борда на директорите на Акционерното дружество „Слънчев бряг", който от 10 години управлява курортния комплекс, предизвика гневни реакции за това кой, как и защо е разграбвал държавната собственост, допълва БНР.

За лошото състояние на инфраструктурата се чуват взаимни обвинения между сегашното ръководство на Слънчев бряг, Община Несебър и частните собственици на хотели.

Според председателя на дружеството и миноритарен собственик Младен Мутафчийски най-добрият вариант е държавата да продължи процедурата за приватизация на курортния комплекс.