България загуби от Германия с 1-3 гейма и няма да участва на Олимпийските игри в Токио. Нашите волейболисти бяха по-слаби до средата на втория гейм, но изравниха играта и дори успяха да спечелят третата част. В инфарктния четвърти гейм късметът беше на страната на съперниците ни, които утре ще играят с Франция за квотата за Токио.

България - Германия, 8 години по-късно
на живо

България - Германия 20-25, 23-25, 25-20, 23-25, малко не достигна

Мачът в "Арена Армеец" през 2012 доведе до сътресения в българския волейбол

Германците започнаха изключително мощно. Те биеха сервисите много рисковано и успяха да направят няколко брейк точки. Игра много нямаше, защото грешките от двете страни бяха много.

След 11-17 "лъвовете" се събудиха и успяха да намалят разликата до една брейк точка при 19-20. Тогава отново началният удар на Бундестима реши гейма за 25-20.

Втората част се разви идентично до 11-17. И тогава имаше събуждане, но при оспорваните последни точки германците имаха късмет и поведоха с 2-0 след 25-23.

Нашите нямаха какво да губят и повече не допуснаха противника да дръпне напред. до 19-ата точка имаше здрава гонитба в резултата. Тогава рожденикът Скримов влезе за сервис и разби посрещането на противника. Така след 25-20, мачът влезе в четвърти гейм

Снимка 460876

Източник: архив ЕПА

Германците изглеждаха уморени, но нямаха намерение да се стига до тайбрек. Четвъртата част беше много равностойна и драматична. При всички спорни ситуации късметът не беше на наша страна и това се оказа фатално. Последното равенство беше при 18-18. Тогава Розалин се наниза на блока и след това противника направи ас. Пенчев се реваншира с директна точка за 21-22, но повече брейк точки до края нямаше и германците завършиха с атака през центъра.

Представянето на българските волейболисти в Берлин беше на високо ниво. Малко не достигна за квота за Токио, но в крайна сметка само четири европейски отбора щв играят на Олимпийските игри.

Снимка 460877

Източник: архив ЕПА

България: Мартин Атанасов, Тодор Скримов, Георги Сеганов, Виктор Йосифов, Цветан Соколов, Алекс Грозданов, либеро - Салпаров. Резерви: Розалин Пенчев, Велизар Чернокожев, Добромир Димитров, Светослав Гоцев.

Германия: Кристиан Фром, Тобиас Крик, Денис Калиберда, Маркос Бьоме, Гоеорг Грьоцер, Лукас Кампа, либеро - Маркус Щоервалд.