България попадна в изключително тежка група на световното първенство по волейбол при дамите, което ще се проведе догодина в Япония.

Сътресения в отборите на Русия и Украйна преди Евроволей 2017

Сътресения в отборите на Русия и Украйна преди Евроволей 2017

Олеся Рихлюк няма да забива за първите ни съпернички

"Лъвиците" са в поток с олимпийския шампион Китай и силните отбори на Италия, Турция, Канада и Куба. Така отреди жребият, който се състоя в хотел "Кейо Плаза" в японската столица Токио.

Водачи на групите бяха най-високо позиционираните в световната ранглиста Китай, САЩ и Сърбия, както и домакините от Япония. Системата на "змиорката" постави в нашата група "B" Италия, след като домакините избраха да водят група "А". САЩ са в група "C", а Сърбия в група "D".

България беше изтеглена втора поред от  урна №2.

Снимка 314444

Източник: cev.lu

Форматът на провеждане на турнира се различава с малко от този при мъжете. Първите 4 отбора от всяка група продължават във втората фаза. Там тимовете ще бъдат разделени в два потока от по 8.

Получените резултати от първата фаза се зачитат и трите най-добри отбора ще продължат в третата фаза. Там групите ще бъдат 2. Следват полуфинали и финал.

Най-силните отбори при дамите ще изиграят по 13 мача, с 1 повече от мъжките.

Българските волейболистки показаха през изминалия сезон, че имат голям потенциал и могат да направят успешен пробив на световното. Трудната група може само да ги мотивира за отлично представяне в Япония догодина.

Снимка 314605

Източник: cev.lu