Метеорологичната станция в Монтана е отчела рекордна температура днес. Измерени са 19,5 градуса по Целзий. Оказва се, че това е най-високата измерена температура през зимните месеци тази година, както и за последното десетилетие.

Във Варна температурите достигнаха 15,8 градуса. Десетки варненци се възползваха от хубавото време в последния работен ден преди Коледните празници за разходка по плажа, съобщава Нова телевизия.

Синоптиците прогнозират, че високите температури ще се запазят и утре. Захлаждане се очаква на Коледа.

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) утре ще бъде предимно слънчево. Сутрешни мъгли ще се образуват в котловините на Югозападна България. В следобедните часове ще се появи разкъсана висока облачност.

Между минус 2 и 3 градуса ще бъдат минималните температури. По Черноморието ще са до 4-7 градуса. Максималните температури ще са предимно между 10 и 15 градуса, а в Северна България живакът в термометрите ще се покачи до 17 градуса.

Предимно слънчево време очакват синоптиците и по Черноморието. Там максималните температури ще са 12-14 градуса.

Слънчево и топло време ни очаква и в планините. На височина 1200 метра максималните температури ще са около 13 градуса, а на 2000 – около 7 градуса.

Студен въздух ще започне да прониква в петък и събота. Тогава температурите ще се понижат слабо. Минималните ще са между 0 и 5 градуса а максималните - между 7 и 12 градуса.