Днес ще бъде слънчево. Това съобщават от НИМХ.

След обяд над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и в планинските райони там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт.

Максималните температури ще са между 31 и 36 градуса. Жълт код за високи температури е обявен за областите Благоевград, Велико Търново, Видин, Враца, Монтана, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра и Стара Загора.

В планините ще преобладава слънчево време. Над масивите в западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места в следобедните часове ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 26 градуса, на 2000 метра - около 19 градуса.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 28 - 30 градуса. Температурата на морската вода е 26-28 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е малко по-ниско от средното за месеца.