Днес ще има променлива облачност и до обяд на изолирани места, главно в планините и крайните югоизточни райони ще превали.

Това съобщиха от НИМХ.

След обяд над западните райони облачността ще намалява до слънчево, а до вечерта и над централните и източните части на страната ще се изясни. Ще е ветровито, с предимно умерен северозападен вятър. Хладно, с преобладаващи максимални температури между 16° и 21°.

Над планините преди обяд облачността ще е по-често значителна, ще е и мъгливо и на изолирани места ще превали. По-късно през деня над масивите в Западна България облачността ще намалява до слънчево, а до вечерта и на изток ще се изясни. Ще остане ветровито с умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра - около 3°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. До сутринта повишена вероятност за валежи има в крайните южни райони, през останалата част от деня ще е без валежи. Вечерта облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа предимно умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 16°-18°. Температурата на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, в заливите - 2 бала.