Днес ще бъде ветровито. Ще духа умерен и силен югозападен вятър, който северно от планините ще се проявява като фьон, поривите на вятъра ще достигат 20-25 m/s.

Това съобщиха от НИМХ.

През по-голямата част от деня облачността ще е значителна и на много места ще има валежи от дъжд, в планинските райони от Западна България - значителни по количество.

Максималните температури все още ще са високи, предимно между 14° и 19°, в София - около 15°. След обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, най-късно в Източна България, ще започне да нахлува студен въздух. Привечер от северозапад облачността ще започне да се разкъсва и намалява.

В планините времето ще е доста динамично. Облачността ще е значителна, ще има валежи от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще бъде ветровито със силен, по-високите и открити части - бурен и поривист вятър от запад-югозапад и с него ще нахлува студен въздух. Привечер облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 2°.

По Черноморието облачността ще е променлива, често значителна и след обяд ще има валежи от дъжд. Ще духа до умерен южен вятър, до вечерта ще се ориентира от запад-югозапад и ще се усили. Максималните температури ще бъдат между 17° и 20°. Температурата на морската вода е от 11° по северното крайбрежие до 18° по южното. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.