През следващото денонощие студеният фронт ще достигне източните райони. Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца и ще продължи бавно да се понижава.

Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

Валежите ще са главно в Южна и Източна България, като в следобедните часове и вечерта те ще се пренесат в югоизточните райони и по Черноморието, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология.

Ще има условия за градушки, ще духа слаб, до умерен северозападен вятър. Дневните температури в цялата страна ще се понижат и максималните ще бъдат предимно между 26° и 31 градуса.

Над Черноморието облачността ще е значителна, а следобяд ще бъде купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни, на отделни места интензивни валежи от дъжд с гръмотевични бури. Ще духа до умерен северозападен вятър, като там максималните температури ще са 26°-28 градуса. Температурата на морската вода ще е около 26 градуса, като вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, в отделни райони - значителни по количество и придружени с гръмотевични бури. Ще има условия за градушки. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра - около 13 градуса.