Атмосферното налягане малко ще се повиши, оставайки по-ниско от средното за март.

Това съобщават от НИМХ към БАН.

Днес от северозапад облачността ще продължи постепенно да се разкъсва и намалява и в Северозападна България ще е предимно слънчево. През по-голямата част от деня в Югоизточна България ще се задържи облачно, с ръмежи, на места преди обяд ще е и мъгливо. Вечерта и там облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб до умерен северозападен, в югоизточните райони - североизточен вятър. Максималните температури ще са между 10° и 15°, в София - около 12°.

Над Западна Стара планина ще е предимно слънчево, а до края на деня и над останалите планински масиви облачността ще се разкъса и намалее. Преди обяд на места в Рило-Родопската област ще има превалявания от сняг, под 1200 метра - от дъжд. Ще духа умерен запад-северозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.

Над Черноморието ще е предимно облачно, с по-съществени разкъсвания на облачността в северните райони. Там вятърът ще е от запад-северозапад, докато в южните все още ще е от североизток. По южното крайбрежие ще има и слаби валежи от дъжд. Максималните температури ще са между 7° и 10°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето е 2 бала.